Links

Algemeen

Algemene websites over de omgeving

ontdekmiddengroningen

Natuur

Het nieuwe natuurgebied ’t Roegwold begint hemelsbreed  een km achter ons huis. En het is  een mooi gebied voor fietsers en wandelaars. Ook steeds meer vogelaars komen op dit natuurgebied af.  Het Staatbosbeheer Groningen heeft deze gebieden in onderhoud.

Er zijn verschillende vogelaars die kamperen op ons terrein. Vaak geven zij hun waarnemingen door op de officiële van waarneming.nl

Andere natuurgebieden zoals “de punt van Reide” zijn in het bezit van het Groninger Landschap. Op hun site vind je ook een activiteiten kalender met  wandelingen en excursies.

Wilco van de Laan is een fotograaf die het Natuurgebied ’t Roegwold en de provincie Groningen een warm hart toedraagt.

Fietsen

Wandelen

Vanaf februari 2017 is er een nieuw lange afstandspad in Nederland. Het langste natuurpad van Nederland

In traject twee wandel je achter de Wildemansheerd langs:

Cultuur

Jittie Wildeman is beeldend kunstenaar en haalt haar inspiratie ook regelmatig van ons Nauurkampeerterrein. In onze mini-verkoop zijn verschillen natuurgetrouwe etsjes van haar te koop.

Landgoed de Fraeylemaborg te Slochteren  ligt 5 km vanaf de Wildemansheerd en is één van de mooist bewaard gebleven borgen van onze provincie. Je kunt er wandelen in het bos, de borg is te bezichtigen. Verder zijn er altijd verschillende exposities te bewonderen.

Museum Molnman te Appingedam  is een particulier museum voor realistische en figuratieve kunst

Henk Helmantel in de Weem te Westeremden, al 50 jaar kunstenaar.

Veel gasten komen voor de grote hoeveelheid aan oude kerkjes die Groningen rijk is. We hebben dikke voorstudieboeken op onze camping liggen. Op de volgende site vind je een rijkdom aan informatie.

Restaurants

Steendam bij het Schildmeer:

Kaapsteendam

Ten Post

restaurant bij de Molen

Slochteren:

lunch : de boerderij bij de Fraeylemaborg

Appingedam

Meerdere opties